Neden Organik Zeytinyağı?
Ekolojik tarım yüksek kaliteyi hedefleyen bir tarım sistemidir. Kaynakların
en iyi şekilde kullanımına dayanarak yanlış uygulamalar sonucu bozulan doğal
dengeyi tekrar kurmayı amaçlayan ekolojik tarım sisteminde, sentetik kimyasal
gübrelerin, ilaçların ve hormonların yeri yoktur. Başlıca amacı
toprak-bitki-hayvan ve insan arasındaki yaşam zincirinde üretim optimizasyonunu
sağlıklı bir şekilde sağlayabilmektedir. Ekolojik tarımla ilgili tüm ulusal ve
uluslararası standartlar araziden rafa kadar ürünün izlediği tüm aşamaların
kontrolünü ve sertifikasyonu zorunlu tutmaktadır. Sertifikasyonla, ekolojik ürün
tüketerek hem sağlıklı yaşamayı hem de doğayı korumayı hedefleyen tüketicilere
bir güvence verilmektedir.
KANSERE KARŞI ETKİ
İçeriğindeki zengin E vitamini sayesinde kansere karşı koruyucu bir etkiye
sahip. Çocukluktan yaşlılığa yaşamın her döneminde sağlık ve gelişim üstünde son
derece etkili olan zeytinyağının faydaları saymakla bitmiyor.'www.formdakal.com.tr'
sitesinde yer alan bilgilere göre,
- Kalp-damar hastalıklarının önlenmesinde önemli rol oynar.
- Yaşlanmanın, hem genel olarak doku ve organlar, hem de beyin fonksiyonları
üzerindeki etkilerini azaltır.
- Hücreleri korur. İçeriğindeki Oleiprine adlı madde, hücreleri yenileyerek
kansere karşı hücreleri korur.
- Kilo alımını önler. Zeytinyağının çok tüketildiği Akdeniz ülkelerinde
şişmanlık oranı çok düşüktür.
- Mide asidini azaltır, mide tarafından en iyi tolere edilen yağdır.
- Sindirimi kolaylaştırır, değerli maddelerin bağırsakta emilimini sağlar.
- Safra kesesi yoluyla taşların oluşumunu azaltır.
- İçerdiği yüksek orandaki E vitamini sayesinde beyin ve sinir kürelerinin
yaşlanmasını yavaşlatır.
Başta E vitamini olmak üzere çok sayıda antioksidan madde içeren zeytinyağı,
hücreleri yeniler, doku ve organların yaşlanmasını geciktirir.
Yaşın ilerlemesiyle birlikte ortaya çıkan bir başka sorun da,
kireçlenmedir. Aralarında kalsiyumun da bulunduğu bazı mineraller, kireçlenmeyi
önler. Zeytinyağı, bu minerallerin vücuttaki etkisini artırarak kireçlenmeye
karşı önemli bir rol oynar.
Son yıllarda yürütülen bazı araştırmalar, zeytinyağının, şeker hastalığının
vücutta neden olduğu bazı rahatsızlıkları önlemede yardımcı olduğunu ortaya
koymuştur. Bunlardan en önemlileri, kalp ve damar hastalıklarıdır. Şeker
hastalığına bağlı olarak, kandaki kolesterol miktarı yükselir. Zeytinyağı ise,
kolesterolü kontrol altında tutarak, kalp ve damar sağlığını korumaya yardımcı
olur.
Şeker hastalığının bir başka yan etkisi ise, sindirim sırasında daha fazla
oksidan maddenin açığa çıkmasına yol açmasıdır. Daha önce de dediğimiz gibi,
zeytinyağı, içerdiği antioksidanlar sayesinde oksidanların olumsuz etkilerini
büyük ölçüde azaltır. Zeytinyağı ayrıca, kan şekerinin kontrol edilmesine de
katkıda bulunur.
Orio Yeşilırmak bahçesi organik üretim için gerekli işlemleri tamamlayarak,
uluslararası sertifikasyon kuruluşu olan CERES (Certification of Environmental
Standards GmbH) ile çalışmaktadır. Sertifika numaramız : TR-0T-010/ 051-S /
2008-001/011’dir.
|