Organik Tarım;
Organik (ekolojik) tarım, belirli kural ve gereklilikler çerçevesinde yapılan doğayı sömürmeyen sürdürülebilir tarım yöntemidir.
Kimyasal girdi kullanmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve
sertifikalı tarımsal üretim biçimi olan organik tarımın amacı; toprak ve su
kaynakları ile havayı kirletmeden, çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını
korumaktır.
Organik tarımda, kolay çözünen mineraller yerine, özenli bakım, işletmenin kendi
gübrelerinden (kompost, yarısıvı hayvan gübresi) yararlanma, toprağı özenli
işleme, yeşil gübreleme, çeşitli türlerin ekimi ve toprağı devamlı örtülü tutmak
yeterli olur. Doğal döngünün sağlıklı işlemesi için, kimyasal maddelerin ve suni
gübrelerin yerini, sağlıklı çeşitlerin, çevreye uygun türlerin seçimi, toprak
sağlığını ve bitkinin direncini, bitki ekstratlarından elde edilmiş koruyucu
ürünlerle muhafaza etme ve artırma yöntemleri alır.
Zeytinyağı İyidir Ama Organik Zeytinyağı Daha İyidir: Çünkü Organik
Zeytinyağının içinde İnsan sağlığını olumsuz etkileyen Peptisit
(Zararlı maddler) ve kimyasal
gübre kalıntıları bulunmamaktadır.
|